Over mij

Mijn naam is Ellen Rohaan. In 1995 vertrok ik voor een schooljaar naar Noorwegen. Sindsdien heeft het land, en vooral de Noorse natuur, me niet meer losgelaten.

Na het jaar ‘friluftsliv’ (buitenleven) op de ‘folkehøgskule’ (volkshogeschool) in Sogndal, studeerde ik een halfjaar aan de Universiteit van Bergen en werkte ik vijf zomers in het ‘Norsk Bremuseum’ (Noorse gletsjermuseum) in Fjærland.

Maar ook na deze fantastische studententijd bleef ik terugkomen om in de vele prachtige berggebieden die Noorwegen rijk is te wandelen, klimmen en (toer)skiën (en soms ook om te mountainbiken, raften, kayakken, vissen, etc.). Van april tot en met augustus 2018 woonde ik in Fjærland, de mooiste plek in Noorwegen (sssst… niet verder vertellen). Als alpien tochtleider van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) begeleid ik graag huttentochten in de Noorse bergen (zie www.bergsportreizen.nl).

Met Fjell & Fjord wil ik de kennis over, ervaring met en enthousiasme voor het Noorse buitenleven met jullie delen. De site is bedoeld om jullie te informeren én inspireren over ‘lekker buiten bezig zijn’ in één van de laatste stukken Europese wildernis.

 

 

“Det finns ikke dårlig vær, bare dårlig klær.”

 

by Jenny K Blake

 

 

 


Sociale media

facebook

 linked-in  

Bøyum