Zomers

De sneeuw trekt zich razendsnel terug omhoog. In het dal heersten de afgelopen 10 dagen ronduit zomerse temperaturen (~20gr). Alle bomen zijn binnen enkele dagen uitgelopen en het gras is nóg groener geworden. Het fjord kleurde van zwart naar groenblauw. En onze avonturen paste zich moeiteloos aan deze omstandigheden aan. We hebben vijf nieuwe ‘trimposten’ gedaan (waarvan 2 met Laura), bootje gevaren op het fjord, gebarbecued en ijsjes gegeten. Paul en ik hebben samen nog 2 skitoertjes gemaakt en ook toen ervaren dat het voorjaar nu echt in volle gang is: met ski’s op de rugzak naar de sneeuw lopen en héél véél beekjes oversteken. De schapen en lammetjes staan in de wei en de eerste zijn alweer in de bergen aan het grazen. Wat is het heerlijk om iedere ochtend gewekt te worden door het geluid van mekkerende lammetjes en schapenbellen! Laura is met haar klas op de fiets naar de camping geweest (een tochtje van circa 2km enkele reis) en krijgt steeds meer lol in het fietsen hier. Het was in het begin wel even wennen met al die heuvels en steile afgronden. Paul boekt vooruitgang met zijn grote Debian-project. Onlangs is de door hem ontwikkelde code door Debian in gebruik genomen (zie hier). Begin mei hebben we met z’n drietjes meegedaan aan de lokale opruimactie en hebben op het stuk van onze hut naar het dorp al het afval langs het fjord weggehaald. Langzaam druppelen de eerste toeristen het dorp binnen. Naast het gletsjermuseum en bokbyen is nu ook de Brevasshytta geopend, een restaurant onderaan de Bøyabreen met prachtig uitzicht op deze gletsjer. Laura heeft daar het ijs getest en dat is met ‘ uitstekend’  gewaardeerd. Morgen is het ‘syttende mai‘ (17 mei), het Noorse equivalent van Koningsdag, en staat het hele dorp in het teken van deze nationale feestdag. Laura treedt ‘s middags op met haar dansgroep! Daarover kun je in de volgende blog natuurlijk meer lezen :). 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”86″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”Diavoorstelling” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

2 Comments

  1. Maaike Oerlemans

    Ik gunde mezelf even een break tijdens het maken mijn MLI-beeldverslag om jullie avonturen te bekijken: WAUW, wat een fantastische beleving voor jullie. Verdiend, Ellen.
    “NYT!”

    Groetjes Maaike

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *