Huttentocht in Skarvheimen en Aurlandsdalen

 

aurlandsdalen

Wandelend door het prachtige Aurlandsdal

Komende zomer, van 21 t/m 26 juli, begeleid ik een huttentocht in één van de mooiste stukjes van Noorwegen. De tocht loopt door het adembenemend mooie Skarvheimen en Aurlandsdalen. De route begint in Geiterygghytta en daalt langzaam af via Østerbø turisthytta door de kloof van het Aurlandsdal naar het gehucht Vassbygdi. Daarvandaan reis je met de bus naar Flåm en, na een hotelovernachting, vervolgens met de trein via de Flåmsbana naar Finsehytta, midden in het ruige hooggebergte van Skarvheimen. De zwaarste etappe van de tocht loopt via de berg Sankt Pål in het nationaal park Hallingskarvet terug naar de Geiterygghytta. Het landschap van deze huttentocht heeft grote contrasten: van lieflijke dalen tot ruige steenvlaktes, imponerende bergen en klaterende watervallen. Je kunt je voor deze tocht inschrijven via: https://www.bergsportreizen.nl/vreemde-voettocht/skarvheimen 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *