Eindelijk weer naar Noorwegen

Lang verwacht en toch nog onverwacht konden we eind juli dan eindelijk weer naar Noorwegen. Na twee eerder geplande vakanties geannuleerd te hebben door de coronacrisis, leek het er in eerste instantie op dat het in de zomervakantie toch wel moest gaan lukken om naar Noorwegen te gaan. Maar toen bleef Noorwegen langer op slot dan verwacht. Als volledig gevaccineerde mocht je het land wel in, maar kinderen vanaf 1 jaar, die niet gevaccineerd waren of geen corona hadden gehad, mochten niet mee :(. Totdat ineens en nieuwe uitzondering werd toegevoegd aan de lijst van uitzonderingen van mensen die welkom waren: vanaf maandag 26 juli mochten kinderen van gevaccineerde ouders wél meereizen, onder voorbehoud van een 3-daagse thuisquarantaine en PCR-test, maar dat mocht de pret niet drukken. We konden eindelijk weer met z’n 3tjes naar Noorwegen! De boot van Hirtshals (DK) naar Bergen, die ik ondertussen had geannuleerd, boekte ik opnieuw. Ons vakantiehuisje was inmiddels alweer verhuurd maar gelukkig was een nieuw huisje na een berichtje op de facebookpagina van onze thuisbasis Fjærland zo geregeld. De eerste nachten sliepen we in een vakantiehuisje aan het fjord en de rest van onze vakantie verbleven we in Hansali, een heel mooi huis(je) in Bøyadalen. Zo kwam alles toch nog op z’n pootjes terecht en genoten we weer als vanouds van een prachtige Noorse zomer. De foto’s spreken voor zich.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *