Wat gaan jullie daar eigenlijk doen?

Dit is wel de meest gestelde vraag de afgelopen tijd als het over ons aanstaande halfjaar in Noorwegen gaat. “Van het leven genieten” is meestal mijn korte antwoord. “Tijd nemen voor alles waar we nu voor ons gevoel te weinig tijd voor nemen en dan vooral zoveel mogelijk lekker buiten – in de bergen- bezig zijn” is het iets uitgebreidere antwoord. In ons geval betekent dat zolang er sneeuw ligt vooral veel – heel veel – toerskiën en in de weekends met Laura op de piste skiën. Zodra de sneeuw gesmolten is stappen we over op wandelen, klimmen en mountainbiken. 

Mocht je je afvragen of er wel wat te (toer)skiën valt in de buurt Fjærland, bekijk dan deze video maar eens 😀

 

Terwijl wij aan het skiën zijn 😉 gaat Laura daar naar het dorpsschooltje (‘Fjærland Oppvekstsenter’). Dit heuse kindcentrum telt dit jaar 35 leerlingen in de leeftijd van 1-14 jaar. De kinderen van 1-6 jaar gaan naar de crèche (‘barnehage’). Dat is nu een groep van 10 kinderen. De school ligt ongeveer 1,5km vanaf ons huisje, dus we kunnen ook daar lekker op de fiets (of de ski’s) naar school!

Fjærland Oppvekstsenter

 

Paul zal zich ook gaan storten op zijn hobby als Debian Developer. En ik wil graag meer tijd besteden aan natuurfotografie en eindelijk deze website eens goed gaan vullen en natuurlijk leuke blog/vlog-berichten schrijven over onze avonturen in het hoge noorden. En verder willen we gewoon eens meemaken hoe het leven is in een Noors dorp met 300 inwoners met de bergen en het fjord als naaste buren. Laat ons avontuur maar beginnen!

2 Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *