Drie dagen vol nieuwe avonturen

Alweer een blog-bericht? Ja! We hebben de afgelopen drie dagen zoveel beleefd dat ik bang ben dat mijn blogs straks veel te lang worden. Dus daarom nu weer een update van onze avonturen in het mooie Fjærland.

Laura

Laura in actie

Zondag zijn we naar het skigebied van Sogndal gereden (ca. 20 min. hiervandaan) om met Laura daar te kunnen skiën. Het was niet het allerbeste skiweer (een combinatie van miezerregen en natte sneeuw), maar we hebben ons toch erg goed vermaakt. En voor iedereen die denkt dat skiën in Noorwegen duur is: drie uur skiën met z’n drieën kostte ons ongeveer 20 euro (voor het parkeren, twee koffie en drie hotdogs – de kinderpiste was gratis).

Laura in de sneeuw

Lekker spelen in de sneeuw

Toevallig (?) liep ik nog een oud-leraar van de folkehøgskule in Sogndal (waar ik in 1995/1996 op school zat) tegen het lijf. Hij zei mij nog te herkennen en op basis van de herinneringen die we samen ophaalden zou dat nog wel eens kunnen kloppen ook ;). We komen hier zeker terug, ook om de rest van het gebied te verkennen! Gelukkig zijn ze tot eind april nog open.

Maandag was Laura haar allereerste dag op school hier. Fjærland oppvekstsenter is een klein dorpsschooltje en bestaat uit een crèche (1 t/m 5 jaar) en basisschool (6 t/m 13 jaar). Dit schooljaar zijn er 10 crèchekinderen (1 groep) en 25 basisschoolleerlingen (2 klassen). Lekker overzichtelijk dus :).

Laura op school

Laura wilde graag gaan tekenen op haar eerste schooldag

Laura gaat 4 dagen per week naar de crèche (‘barnehagen’): op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Vanaf 7:30 kunnen ze terecht en om 8:30 ontbijten ze samen. Tussen 15:00 en 16:30 worden de kinderen weer opgehaald. Alle kinderen vinden het heel leuk dat Laura er is en willen graag met haar spelen. Erg leuk was ook dat er net een paar kwarteleitjes waren uitgekomen en dat de kinderen de kuikentjes voorzichtig mochten aaien. En Laura zelf deed het supergoed op haar eerste Noorse schooldag!

Skredfjellet

Bijna op de top van Skredfjellet

Dinsdag (vandaag dus) hebben Paul en ik onze eerste skitoer gemaakt! We zijn naar de top van de berg waar we vanuit ons raam recht tegenaan kijken geweest (Skredfjellet, 945m) en hebben vanaf daar onze nieuwe verblijfsplaats van een afstandje eens goed kunnen bekijken. Het was een prachtige toer op deze eerste echte lentedag in Fjærland (maar liefst 8 graden en een heerlijk zonnetje). 

Mundal

Uitzicht op Mundal, Fjærland

Morgen wordt er zelfs 15 graden voorspeld! Iedereen is hier de sneeuw een beetje beu en is dus heel blij met deze weersomslag, maar voor ons mag er nog best even wat blijven liggen. Er zijn nog zoveel mooie toeren te maken hier!

Topselfie

Topselfie

Fjærlandsfjorden

Uitzicht over Fjærlandsfjorden

Laura had weer een fijne dag op school gehad en vond dat ik haar veel te vroeg al kwam halen :). De juf kan al tot tien tellen in het Nederlands! En Laura in het Noors. Ze heeft ook haar eerste speelafspraakje gemaakt dus morgen zijn we uitgenodigd bij de papa en mama van Vemund. We mogen meteen ook aanschuiven voor het avondeten. Goed geregeld Laura ;)!

Hytte

Onze ‘hytte’ in de lentezon

4 Comments

  1. Liesbeth

    Superleuk verhaal weer!! Heel vee plezier nog daar. Ben benieuwd of Laura (en jullie) vloeiend Noors spreken na een paar maanden!

    Groetjes, Liesbeth

  2. Marjan.degroot

    Leuke blog, ga zo door Ellen. Ik heb Leslie samen gelezen met Koen en onze vriendin Els die van de zomer met ons meegaat naar Noorwegen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *