Flitsbezoekje aan Fjærland

Vanwege een werkbezoek aan de hogeschool in Sogndal, was ik samen met collega Stefan van 2-5 oktober enkele dagen in Fjærland, waar we in een hut op de camping overnachtten. De dagen werden vooral gevuld door werkafspraken rondom onze startende samenwerking op het gebied van outdoor education, maar gelukkig wisten we ook een beetje tijd voor wat eigen outdoor ervaringen vrij te maken :).

Onderweg van Bergen (vliegveld) naar Fjærland reden we via één van de 18 ‘nasjonale turistveger’, Aurlandsfjellet. Het uitzicht vanaf Stegastein, 650 meter boven het Aurlandsfjord, was schitterend, net als de rest van de route door het herfstige berglandschap. Op zondag was er veel regen en hebben we 2 korte wandelingen gemaakt: Andersbenken in Bøyadalen en Geitshjelleflaten in Mundal. Daarnaast een bezoekje aan het gletsjermuseum gebracht en ‘s avonds 2 uurtjes zitten zweten in Dampen.

Gelukkig werd het weer wat beter op dinsdagmiddag en besloten we toch nog even op en neer naar Flatbrehytta te lopen, voordat we terug naar Bergen reden. En wat was dat heerlijk! 1000 hoogtemeters door een betoverend herfstlandschap, nog even de morenen-rug opgeklommen om Flatbreen goed te kunnen zien en na een kvikk lunsj bij de hut weer 1000 meter afdalen door een rood-oranje-geel dal. Intens genoten van dit middagje buiten spelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *