Een witte kerst en een fris nieuwjaar

Joepie, we mochten weer! Ook deze keer werd het kort van te voren weer even spannend vanwege de coronapandemie, maar gelukkig bleven alle seinen op groen. Op 2e kerstdag reden we in ongeveer 10 uur naar Hirtshals (DK) om vanuit daar met de veerboot van Fjordline naar Bergen te varen. De volgende dag bereikten we aan het begin van de avond het mooie en witte (!) Fjærland. Wat een heerlijk vooruitzicht om hier de komende 2 weken in ons favoriete vakantiehuisje (Torvstova) te verblijven!

We hebben onze dagen daar besteed aan pisteskiën en wafels eten in het skigebied van Sogndal (Hodlekve), een mini-skitoertje in Mundalsdalen, koffie drinken met vrienden, sleeën in het weiland voor ons huisje, sneeuwpoppen bouwen, sneeuwschuiven, avondje sauna (‘Dampen‘) met duik in het fjord, winterwandelingetjes, fotograferen en het dagelijks flink opstoken van de mooie Jøtul houtkachel. En Laura heeft natuurlijk ook weer lekker met haar Noorse vriendinnen kunnen spelen!

Helaas werd onze terugvaart van zaterdag 8 januari geannuleerd en moesten we daardoor 2 dagen eerder vertrekken. Dat betekende ook dat ik mijn verjaardag (7 januari) niet in Fjærland, maar in de auto op weg naar huis mocht vieren. Hoe dan ook, het was geweldig om in het sprookjesachtige winterlandschap van Fjærland het einde van 2021 te vieren en het nieuwe jaar te beginnen. Een frisse start is gemaakt. Dat er maar heel veel mooie buitenavonturen mogen volgen dit jaar!

2 Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *