Eindelijk… we zijn er!

Het waren twee lange maanden. Nee, niet in Noorwegen, maar in Nederland… Geheel onverwacht moesten we ons vertrek uitstellen van 12 februari naar 4 april. En EINDELIJK is het dan zover: we zijn in Noorwegen!!!

Met een aanhanger vol misschien bij nader inzien toch wel iets teveel spullen, vertrokken we op 4 april richting Noorwegen.

Vertrek

Klaar voor vertrek

 

Onze eerste stop werd een hotel in Neumünster (Noord-Duitsland), want met een aanhanger gaat het nu eenmaal niet zo vlot, zelfs niet op de Autobahn. De volgende dag reden we op ons gemakje verder naar het noorden van Denemarken, waar we een geweldige pauzeplek hadden gevonden in het regenachtige Aalborg: Leo’s Legeland: een totaal uitgestorven, reusachtige binnenspeeltuin met koffie én wifi! Om 20u vertrok de boot van Hirtshals naar Bergen. Gelukkig niet zeeziek geworden, ondanks de 4 meter hoge golven die de boot behoorlijk deden schommelen en waarschijnlijk dankzij het preventieve Primatourtje.

Uitzicht

Uitzicht op zee vanuit onze boothut

 

Na een heerlijk nachtje in onze boothut (met zeezicht!) werden we om 6u gewekt door een luide intercomstem die ons meldde dat we over een halfuur in Stavanger zouden aankomen. Na deze wat vroege wake-up call hebben we verder wel kunnen genieten van de mooie bootreis langs de Noorse kust tot in Bergen. De derde reisdag was op Noorse bodem en na een autorit van ongeveer 5 uur waren we dan eindelijk op onze plek van bestemming: Fjærland!

Hytte

Onze ‘hytte’ in Fjærland

Na een dagje uitpakken, boodschappen doen en een bezoekje aan het ontzettend aardige Noorse stel dat ons één van hun huisjes verhuurd, zijn we wel zo’n beetje gesetteld. Het uitzicht is zelfs met slecht weer onbeschrijflijk mooi. En vanachter de ontbijttafel zagen we vanochtend zomaar twee herten voor het raam staan. Wat een heerlijk idee dat we op deze plek 4 maanden mogen wonen! Morgen maar eens kijken hoe de sneeuwcondities in het nabijgelegen skigebied zijn samen met onze kleine skibunny. 

Homrane

Uitzicht van Homrane richting Jostedalsbreen

16 Comments

 1. Marieke

  Lieve buurtjes, wat fijn dat jullie er eindelijk zijn, veilig en wel!
  Geniet van dit mooie avontuur. Het is jullie gegund!

  Tot snel!

 2. Fam Wijnen

  Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Nu kan het genieten gaan beginnen. Ik heb het verhaal aan Roos voorgelezen en die vond het ook fijn dat ze Laura op de foto zag. Wij gaan het op voet volgen. Veel plezier en succes op school Laura.

  Groeten uit Heeze

 3. Anouke

  Wat mooi! Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Bij jullie sneeuw, terwijl hier de eerste lentezon er is ☀️. Maak er een heel fijne tijd van!!

 4. Mo

  Wat een supermooie binnenkomer, die grote bovenste foto. De opluchting is voelbaar in je verhaal, eindelijk in Noorwegen! Veel plezier en doe de groeten aan de herten

 5. Marjan de Groot

  Hoi Ellen, leuk om te lezen. Hier genieten we van de eerste voorjaarsdagen – zonnetje en 20 graden -ongekend na al die kou en regen. Hoop dat jullie kunnen genieten van de sneeuw en wellicht ook wat zon erbij. De foto’s zijn prachtig!

 6. Marieke Ernest

  Hoi Ellen! Met ontzettend veel interesse jouw blog gelezen! Fantastisch!! Geniet ervan en blijf ons verassen met de belevenissen in het hoge Noorden! Veel liefs!

 7. Cyrille

  Hi Ellen
  Wat een prachtige plaatjes en wat fijn om te lezen! Geniet ervan met elkaar en ik volg jullie verhalen graag, zo kan ik een beetje op afstand met jullie mee genieten🍀!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *